5/1/12

Κλιμάκιο της Ιεράς Μονής Κύκκου επισκέφθηκε τους "εν φυλακή" συνανθρώπους μας στη Λευκωσία

Στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας βρέθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς κλιμάκιο της Ιεράς Μονής Κύκκου για να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση αγάπης προς τους «εν φυλακή» αδελφούς μας, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό, για το σωφρονιστικό ίδρυμα.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, η συνοδεία του και η πολυμελής βυζαντινή χορωδία της Μονής περιήλθαν τα διάφορα τμήματα των κεντρικών φυλακών και πραγματοποίησαν μικρές γιορτές με επίκαιρους ύμνους και τραγούδια, γεμίζοντας με ζωηρά ηχοχρώματα και νότες χαράς τη γκρίζα ατμόσφαιρα των φυλακών.

Ο π. Αγαθόνικος απηύθυνε προς όλους τους τροφίμους των φυλακών λόγους αγάπης και παραμυθίας και τους προσέφερε ατομικά εόρτια δώρα και γλυκά.

«Η έκρηξη της αγάπης του Θεού που έγινε αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων και από τον ουρανό κατέβηκε και ενσαρκώθηκε και γεννήθηκε και σπαργανώθηκε στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, τούτη η αγάπη μας έφερε σήμερα εδώ. Μας έφερε εδώ, για να δώσουμε ένα μήνυμα αγάπης στους αδελφούς μας φυλακισμένους. Ένα μήνυμα υπομονής και παρηγοριάς. Ένα μήνυμα για μια νέα ζωή, να αναγεννηθούν και να φέρει και σ’ αυτούς τη λύτρωση από τα πάθη», τόνισε προς τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, ο Έφορος της Μονής Κύκκου.

Ο π. Αγαθόνικος υπογράμμισε, τέλος, ότι «όπως ο Κύριος με την γέννηση του έριξε τον μεσότοιχο που υπήρχε μεταξύ ανθρώπου και Θεού και μας έδωσε κλίμακα και δυνατότητα αναβάσεως στην βασιλεία Του και εμείς με τούτο το χέρι βοήθειας και αγάπης προς τους αδελφούς μας παρέχουμε την ευλογία της Εκκλησίας, δίνουμε τις ευχές μας για να βρεθούν μια μέρα έξω στην πολιτεία, την κοινωνία ελεύθεροι, λυτρωμένοι από πάθη και αδυναμίες για να χαίρονται την ελευθερία τους, την χαρά και την ειρήνη και την γαλήνη που πρόσφερε η ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και πάλιν την Ιερά Μονή Κύκκου, για την ευγενή καλοσύνη που είχε να στείλει εδώ εκπροσώπους της, όπως τον πατέρα Αγαθόνικο και τη χορωδία της Μονής, οι οποίοι πρόσφεραν έστω και για λίγο κάποια χαρά στους φυλακισμένους. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο και οφείλομε να το τονίσομε και να ευχαριστήσουμε από βάθη καρδίας τον Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο», τόνισε από την πλευρά του ο διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών κ. Γιώργος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις επίσης προς τους λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης.

Λουκάς Παναγιώτου