23/8/12

Αντικατοχική Εκδήλωση μνήμης και τιμής Ασσιας, πεσόντες και αγνοούμενοι 1974

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
 ΑΣΣΙΑ , ΠΕΣΟΝΤΕΣ & ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 1974

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε και να ενισχύσετε με την παρουσία σας την αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμός μας με τη στήριξη της Κοινοτικής Αρχής και Σωματείων της κοινότητας, με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την προδοσία εις βάρος της Κύπρου με το χουντικό πραξικόπημα, τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2011, ώρα 6:30 μ.μ., στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.
Την εκδήλωση θα τιμήσει  με την παρουσία της η έντιμη Ευρωβουλευτής  κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία θα είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Πρόγραμμα:
• 18:30 – 19:45  Eσπερινός εορτής Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και τη συμμετοχή ιερέων της Άσσιας.
Θα ακολουθήσει μνημόσυνο φονευθέντων και πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την  τουρκική εισβολή. Δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των  αγνοουμένων. Κατάθεση στεφάνων.
• 20:00 –  20:20   Χαιρετισμοί / Ομιλίες.
• 20:20 – 21:20     Αντικατοχικό πρόγραμμα  που θα περιλαμβάνει  τραγούδια, αφήγηση { Μνήμες Νίκου Λεοντίου και απομνημονεύματα του μακαριστού κοινοτάρχη Άσσιας κ. Γεωργίου Πάκκου (1η παρουσίαση από τα υπό έκδοση βιβλία) } και προβολή φωτογραφικού υλικού από το αρχείο του Συνδέσμου μας.

Eκ μέρους του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια»

Ακολουθούν ενημερωτικά στοιχεία για τις δύο ενορίες της κοινότητας Άσσιας: