30/10/12

«Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους» 30/10/2012

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής επισκέφθηκε το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης, όπου τον ενημέρωσε για το έργο των εθελοντών γιατρών και φαρμακοποιών.

Mιλώντας στους δημοσιογράφους, o Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει και την Εκκλησία: «Όταν δε θα έχω εγώ να φάω και δε θα έχεις και εσύ, τότε θα σταματήσουμε. Όταν όμως εγώ θα έχω να φάω και εσύ δε θα έχεις, τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο». Απαντώντας σ’ ερώτηση για πολιτικούς φορείς που «προστατεύουν» την Εκκλησία, σημείωσε: «Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους, μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δε χρειάζεται προστάτες». Στο θέμα της φτώχειας τόνισε: «το έργο θα το συνεχίσουμε, αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Όταν όμως, όλοι μαζί παλεύουμε για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες, τότε θα ξεπεραστούν».

Απευθυνόμενος στους γονείς, ο Μακαριώτατος, είπε: « Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σας, και ιδιαίτερα ανάμεσα στα αγαπητά μας παιδιά. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, μικροί και μεγάλοι, με τον εμβολιασμό προπάντων έτσι ώστε τα μικρά παιδιά να μην έχουν δυσκολίες στη συνέχεια της ζωής τους, στην υγεία τους. Τα παιδιά είναι οι ελπίδα μας και γι’ αυτό πρέπει να τους δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο και καλύτερο. Συγχαίρω όλους τους γιατρούς που κουράζονται και τους λαϊκούς που βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει εξετάσει μέχρι σήμερα πάνω από 13.500 χιλιάδες ανασφάλιστους, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί και δωρεάν φάρμακα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μεγίστης σημασίας και αποτελεί βασική προτεραιότητα της αποστολής μας η προστασία της υγείας του κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, η εμβολιαστική του κάλυψη, η ιατρική του παρακολούθηση. Δεν θέλουμε τα παιδιά σήμερα να στερούνται, να είναι παραμελημένα, να μην έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα της υγείας, στο δικαίωμα της ζωής».

Επίσης, επισήμανε ότι στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν πάνω από 10.000 εμβολιασμοί στην Αθήνα, ενώ στόχος είναι η προσπάθεια να συνεχιστεί και στις ακριτικές περιοχές.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον εμβολιασμό των παιδιών και τόνισε την αναγκαιότητα κάθε παιδί να έχει κάρτα υγείας, όπου θα καταγράφεται το ιστορικό του και θα τηρείται μια ορθή ιατρική παρακολούθηση.