24/12/12

Χριστουγεννιάτικες ευχές του Μακαριωτάτου στους εθνοφρουρός και τους ηλικιωμένους αδελφούς μας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μαζί με τους εθνοφρουρούς στα Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς
Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία των εορτής των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε, από τη Δευτέρα 17 μέχρι και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, ποιμαντικές επισκέψεις στους εθνοφρουρούς στα φυλάκια, στη γραμμή αντιπαράταξης στη Λευκωσία.
Απευθυνόμενος προς τους εθνοφρουρούς και αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, ο Μακαριώτατος, επαίνεσε όλους για το έργο που επιτελούν. Τόνισε ότι η αποστολή τους είναι σημαντική και σπουδαία, αφού είναι μία προσφορά για την ασφάλεια της πατρίδας μας και των συμπολιτών μας.
Ευχήθηκε στους οπλίτες να εκπληρώσουν τη στρατιωτική θητεία τους με υγεία και δύναμη και να προχωρήσουν κατόπιν, με γνώσεις και πνευματικές αντιστάσεις, στο στίβο της ζωής.
Ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και κάθε καλό στους ιδίους και τους οικείους τους. Μαζί με τις ευχές διένειμε σε όλους αναμνηστικά δώρα.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τους οπλίτες και αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο κ. Στυλιανό Νάση και τον Διευθυντή του Θρησκευτικού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιωάννη Ιωάννου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την πατρική του αγάπη στα γηρατειά που φιλοξενούνται στα ευαγή Ιδρύματα
Επίσης, μέσα στα πλαίσια της πατρικής αγάπης και του ενδιαφέροντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου είναι και οι ποιμαντικές επισκέψεις στα ευαγή ιδρύματα της Λευκωσίας.
Με την ευκαιρία των εορτών ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, εκπροσωπούμενος από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, έστειλε τις πατρικές του ευλογίες και ευχές προς τους ηλικιωμένους αδελφούς μας, οι οποίοι διαμένουν σε οίκους ευγηρίας ή συχνάζουν στα πολυδύναμα κέντρα, όπου έχουν την ευκαιρία να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους.
Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος επισκέπτεται συχνά τους ηλικιωμένους στο Μέλαθρον Ευγηρίας στη Μακαδονίτισσα και στα άλλα ευαγή ιδρύματα στην Λευκωσίας.
Με την ευκαιρία των εορτών, από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, επισκέφθηκε τα ευαγή ιδρύματα και μαζί με τις ευλογίες και τα αναμνηστικά δώρα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ο Επίσκοπος Μεσαορίας τέλεσε Αγιασμό και τους μίλησε για το νόημα της Γεννήσεως του Χριστού. Τους παρότρυνε να προσεύχονται, να έχουν αγάπη και κατανόηση μεταξύ τους. Παράλληλα, να προσεύχονται για τη νεολαία της πατρίδας μας.
Στη συνέχεια, ευχήθηκε σε όλους τους ηλικιωμένους να έχουν την ευλογία του Θεού, καθώς και οι οικείοι τους. Το ίδιο ευχήθηκε στους εργαζόμενους και εθελοντές των ιδρυμάτων, να διατηρούν διαρκώς το ενδιαφέρον, τη φροντίδα προς τα γηρατειά, με αγάπη και υπομονή, .
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευλογημένη η νέα Χρονιά 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας ευχόμαστε ο Θεός να φέρει και την ελευθερία της πατρίδας μας.