21/12/12

Φιλαρμονικές και Χορωδίες είπαν τα κάλαντα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012, το πρωί, δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τις φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), την πολυμελή χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, την χορωδία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, καθώς και τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς, οι οποίες τραγούδησαν, με τη συνοδεία βυζαντινών παραδοσιακών οργάνων, παραδοσιακά-βυζαντινά κάλαντα, από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, όπως της Κύπρου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Σμύρνης, της Πελοποννήσου και του Πόντου.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στα μέλη των φιλαρμονικών για την μητρόπολη των εορτών, δηλαδή της Γεννήσεως στον κόσμο του Υιού και Λόγου του Θεού, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά και για το νέο έτος 2013, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα Χριστούγεννα είναι η δική μας γιορτή, η γιορτή των Χριστιανών. Το ανέσπερο φως του Κυρίου που ανέτειλε είναι, υπογράμμισε, το φως της αγάπης, της ειρήνης και της γαλήνης για τις ψυχές μας, αλλά και σωτήριο για όλο τον σύμπαν. Για να αισθανθούμε αυτό το υπερκόσμιο φως, όμως, πρέπει να εισέλθουμε ευλαβικά μέσα στο ταπεινό σπήλαιο, όπου, με μετάνοια, να προσκυνήσουμε τον Κύριο της Δόξας, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να μας χαρίσει την πληρότητα και την ηρεμία, δηλαδή την πραγματική ειρήνη που ποθούμε.
Επίσης, ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος, ευχήθηκε όπως, με τη βοήθεια του Θεού, ανατείλουν καλύτερες μέρες στο Εθνικό μας πρόβλημα αλλά και στην οικονομία του τόπου μας. 
Ολοκληρώνοντας, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ευχαρίστησε τα μέλη των Φιλαρμονικών και τους ευχήθηκε καλές επιτυχίες στην Εθνική Φρουρά και στην ΕΛΔΥΚ, καθώς επίσης υγεία και κάθε ευλογία στους ιδίους και τους οικείους τους. Επισήμανε τη σπουδαιότητα του έργου που τους εμπιστεύθηκε η πατρίδα.
Κατόπιν, στους μαθητές, μέλη των χορωδιών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε καλές επιτυχίες στις σπουδές τους. Απευθυνόμενος στους μαθητές του Παγκυπρίου, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια προσφοράς του Σχολείου στη μαθητειώσα νεολαία της πατρίδας και εξέφρασε την επιθυμία να δει το Παγκύπριο Γυμνάσιο να αναδεικνύεται και πάλι όντως Παγκύπριο Γυμνάσιο, ναός της σοφίας και της γνώσεως για τους νέους της πατρίδας μας και τα επόμενα 100 χρόνια.
Τέλος, ευχήθηκε στους παριστάμενους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και να δώσει ο Θεός ό,τι καλό σε όλους, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνἰας