10/12/17

Οι Ηλείoι αδελφοί μας στα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας

Οι Ηλείoι αδελφοί μας στα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, η αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας επισκέφθηκε τον Τύμβο Μακεδονιτίσσης, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος τέλεσε τρισάγιο για τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλιτές της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου και για όλους τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Μετά τον τρισάγιο ο Θεοφιλέστατος κατέθεσε στεφάνι προς τιμή πάντων των ηρώων.
Ακολούθως, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Σταυριανάκου Σωτηρίου» της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου ο Επίσκοπος Ωλένης τέλεσε τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο μουσείο του στρατοπέδου. Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στον διοικητή της ΕΛΔΥΚ,  Συνταγματάρχη Προκόπιο Μαυραγάνη, μια εικόνα του Αγίου Παύλου, ενώ ο διοικητής, με τη σειρά του, προσέφερε το δικό του δώρο τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί έκφραση της ευχαριστίας για τη φιλοξενία που παρείχαν οι Ηλείοι το 1974.
Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου όπου  υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία ο Έφορος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης. Αφού προσκύνησαν και επισκέφθηκαν το μουσείο, προσφέρθηκε κέρασμα και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος μίλησε στους παρόντες για το ιστορικό της Μονής και τα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Κατευθύνθηκαν, ακολούθως, στο Θρονί, όπου τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄ από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος,  κατέθεσε στεφάνι.
Τέλος, η Ιερά Μονή Κύκκου παρέθεσε γεύμα σε όλη την αντιπροσωπεία στον Πεδουλά.